Családsegítő Szentgotthárd - Megvalósult nyári programjaink: nyári tábor, gyermekfelügyelet
Családsegítő Szentgotthárd

Megvalósult nyári programjaink: nyári tábor, gyermekfelügyelet

A szentgotthárdi Család-és Gyermekjóléti Központban idén június 24. és 28 között a Menő Manó táborban, július 22. és 26. és augusztus 5. és 9 között pedig gyermekfelügyeleti heteken vettek részt hátrányos helyzetű gyermekek.

Számos érdekes, hasznos és egyben szórakoztató programmal vártuk őket táborunkba. A 20 gyermeknek többek között kvízjátékok, kézműves foglalkozások, sportprogramok töltötték meg napjait. Részt vettek polgárőr bemutatón a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Rendészeti munkabizottságának elnöke részvételével, ahol megismerkedtek a polgárőrség tevékenységével, eszközeivel, valamint a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságosságáról is beszélgettek. Látogatást tettünk a St. Gotthard Spa & Wellness-be, ahol egésznapos fürdőzésben, csúszdázásban volt részük. A Szentgotthárdi Egészségfejlesztési Iroda támogatása által egész héten, az egészséges életmód jegyében, friss gyümölcsöket, gyümölcssalátát kínáltunk a gyerekeknek. A tábor zárásaként az Alpokalja kempingben gyűltünk össze, ahol kiosztottuk a jól megérdemelt okleveleket, ajándékokat, majd vidám vetélkedővel és zenés-táncos mulatsággal köszöntek el egymástól a gyerekek és felnőttek.

Az első felügyeleti héten 12 gyermek érkezett hozzánk.  A hetet egy nagyszerű kirándulással kezdtük, az EFI támogatásával Szigligetre utaztunk autóbusszal, ahol megtekintettük az ország legnépszerűbb várát és a gyönyörű balatoni panorámát, délután pedig a strandon élvezhették a gyerekek a tó kellemes vízét. Ezenkívül kézműves foglalkozás, játszótéri program, aszfaltrajzverseny, közös pizzázás is színesítette a programot. A gyerekek nagy örömére egy napot eltöltöttünk a helyi élményfürdőben is.

A második felügyeleti héten 11 gyermek vett részt. Színes programjainknak köszönhetően ez a hét is nagyon mozgalmasan telt. Jártunk a Hársas tónál, ahol fürödtünk és sétáltunk a tanösvényen. Az Őr-Nyék Hagyományőrző Alapítvány támogatásával további programjainkat a hagyományőrzés jegyében szerveztük. Rendhagyó történelemóra, népi motívumos kavics, és élményfestés által igyekeztünk felkelteni a gyermekek érdeklődését a hagyományőrzés fontosságára. Ezen a héten sem maradhatott ki a jól megérdemelt fürdőzés a szentgotthárdi fürdőben. Ugyancsak a hagyományőrző programok részeként egésznapos kirándulást tettünk a rábahídvégi Csodaszarvas Tájparkba, ahol a drótkötélpályán ügyességüket tehették próbára, illetve az őshonos állatok életmódjával is megismerkedhettek a résztvevők.